‘Ik was nooit een klassieke fotograaf.’

Paul Bogaers @ Foam

“[…] hij deed in 1984 eindexamen aan de Tilburgse kunstacademie op de afdeling tekenen. Met foto’s. De directeur had daar problemen mee, maar van zijn docent, kunstenaar Marlene Dumas, mocht het. ‘Die dacht met me mee’, zegt Bogaers, die blijkbaar al vroeg in zijn carrière begon met het scheppen van verwarring. Hij doet het niet expres, het gebeurt gewoon al zolang hij zich kan herinneren: hij wil maar niet in een hokje passen. Stop hem erin en hij wipt eruit […]”

Merel Bem over Paul Bogaers ter gelegenheid van zijn tentoonstelling bij Foam in Amsterdam (t/m 17 januari a.s.).

Theauberginecoat.wordpress.com/…-bogaers/

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*