Café Bel naar Showroom Mama

cafebel

Café Bel van Rotterdam Contemporary naar Showroom Mama –> lekker tegenover TENT, Witte de With.

Happy laatste dag gewenst Maarten!

Bericht van Facebook:

De laatste week was toch echt een van de zwaarste, spannendste en ook leerzaamste van mijn leven. Na een lange voorbereiding voor Café Bel ben ik erachter gekomen dat de installatie niet overal overeind kan blijven. Soms moeten er uiteraard consessies worden gedaan, in weerszijde, maar in mijn ogen gebeurde dit tijdens de Rotterdam Contemporary te veel dit jaar. Hierdoor bleef het idee achter Café Bel niet in stand, namelijk een open en toegankelijk plek voor iedereen waarin verschillende werelden samenkomen.

Na drie dagen op de Rotterdam Contemporary heb ik besloten om de installatie van Café Bel af te breken en vroegtijdig weg te gaan. Dit vind ik heel erg jammer voor het publiek maar het meeste nog voor alle deelnemers en betrokkenen die hard hebben gewerkt om er een te gekke editie van te maken.

Op dag twee haalde een galeriehouder het in zijn hoofd om de microfoon weg te trekken bij de zanger van de band Beach Coma die op dat moment aan het optreden waren. Gisteren waren er klachten over o.a. de dode duif van Toine en de confetti van Abner die over de beurs zwierf. Ik ben niet boos, ik vind het alleen erg jammer dat er plekken zijn waar commercie uiteindelijk toch belangrijker is dan de vrijheid om je ideeën te uiten. Ik ging er van uit dat ik een gelijkwaardige positie zou hebben ten opzichte van de andere deelnemers van de beurs. Misschien heb ik mij hierin ook vergist. Maar natuurlijk ga ik niet Spinvis (of wie dan ook) op bellen met de vraag of dat hij rekening kan houden met de galeriehouder omdat hij anders zijn kunst minder goed kan verkopen.

Na goed overleg met een aantal deelnemers heb ik besloten om Café Bel ergens anders voort te zetten. Alle kunstenaars zijn ingelicht over de ontwikkelingen rondom Café Bel op de beurs. Gelukkig waren er een hoop plekken waar we terecht konden, waaronder Mama. Zij doen hun deuren open voor de laatste dag Cafe Bel. Op zondag gaan we namelijk samen met Cafe Bel knallen! Verschillende acts die niet konden doorgaan, of vroegtijdig werden afgebroken zullen plaatsvinden op zondagmiddag. Het programma is van 13:00 tot 16:00 bij Showroom Mama op de Witte Withstraat 29 en is gratis toegankelijk. Met o.a. Spinvis, Bert Scholten, Steye Felix en Rowan van As! Meer specifieke details over het programma over een paar uur. Eerst lunchen.

About Jeroen Bosch 4714 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*