Relletje in ontwikkeling

Relletje in ontwikkeling

  “n Memoriam: de dood van een roddelkoning (detail) van Jordy Koevoets – nu niet te zien in Inkijk Wibautstraat…”

“Gistermiddag, vlak nadat Jordy zijn installatie had opgeleverd, werd het werk gespot door (je verzint het niet) een RTL-redacteur. Die nodigde de kunstenaar direct uit om morgenavond aan te schuiven bij Umberto Tan’s stamtafel in RTL Late Night en zijn bedoeling aan de Nederlandse televisiekijker voor te leggen. Daar bleef het echter niet bij, want niet veel later kreeg de directeur (!) van het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf een verbolgen telefoontje van RTL-Boulevard – het programma van Albert Verlinde zelf. Daarop gingen er plotseling allerlei alarmbellen af binnen het GVB.”

Polderlicht.blogspot.nl/2016_03_06_archive.html

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

4 Comments

 1. leuk hoor maar dit is toch hetzelfde werk als jonas staal met wilders destijds? zelfde relletje ook.

 2. Mager en op oude voet idd; de onmetelijke en verzengende banaliteit en absurditeit van sommige huidige kunstpraktijk. Ageren tegen licht amusement. Jordy Koevoets als Jonas Staal Light. Enfin tis iig niet tegen asielzoekerij, klimaatproblematiek, wapenhandel, de dollarkoers, donald trump en pindakaasvloer.

  https://georgeknightlang.wordpress.com/2016/03/07/kunstwerk-in-memoriam-albert-verlinden-van-jordy-koevoets-verwijderd-door-gvb/

  http://www.at5.nl/artikelen/153520/rouwhoekje-voor-albert-verlinde-op-metrostation-wibautstraat-afgeplakt

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/03/rip_albert_verlinde.html

  Standstill sinds 2014
  https://jordykoevoets.wordpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*