Gert Robijns’ Reset @ Cinema Zuid, Antwerpen

“RESETHOME is Gert Robijns’ sculpturale verbouwing van het voormalige huis van zijn grootmoeder. In 2012, het jaar waarin zijn grootmoeder introk in een rusthuis, kocht Robijns het huis aan om het vervolgens volledig te ontmantelen, op twee steunmuren na. Tien centimeter verderop bouwde Robijns het huis opnieuw op […]”

Een monsterklus die twee jaar zou duren en resulteerde in een monumentale sculptuur die dubbelt als productie- en presentatieplatform voor hedendaagse kunst. Afgelopen najaar was de feestelijke opening. Tijdens de bouw werd Robijns gevolgd door documentairemaker Aldine Reinink en morgen, dinsdag 26 april, gaat haar film in de première.

Dus bent u in Antwerpen, vanaf 19:30 welkom bij Cinema Zuid (Waalsekaai 47). En als u er dan toch bent pakt u op de valreep ook de solo van Robijns mee bij Tommy Simoens (170 meter verderop).

Inkom vrij, na afloop een borrel.

Laten weten dat u komt doet u hier: Tommysimoens.com/rsvp-reset

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*