Martin Lukáč in 35m2 galerie

Martin Lukáč in 35m2 galerie

Martin lukáč in 35m2 galerie: No Love All Hate. Hij heeft de energie, opvallend uiterlijk, is overal in Praag te zien, schiet scherp. Hij won onlangs de 9. ročník ceny critici za maldou malbu, een soort koninklijke schilderprijs in Tsjechië. Met z’n kop op de nationale televisie, in allerelei magazines, dat is hier een prestatie op zich, bijna niemand is in kunst geïnteresseerd. Al is dat misschien overal wel zo.

Goed: No Love All Hate. Hij luistert rap music, gebruikt de teksten dus ook als titels voor zijn shows. De schilderijen zijn vliegensvlug geschilderd, careless, scherp. In deze show zijn alle schilderijen zwart/geel en gepresenteerd op spaanplaten. Het doet me denken aan een reclamecampagne. Ik moet door, blijven gaan, ik ga het maken, de rest zoekt het maar uit. Alles verandert steeds, hip is nu, niet een minuut geleden. Probeer aan te sluiten bij de vibe. Zoiets.

De schilderijen laten ook de strijd zien van een kunstenaar, gezien moeten worden, overleven, het is hard, het is ruig, en heroïsch als het lukt. En bluffen mag/moet ook. It’s all in the game. Of deze schilderijen de tand des tijds doorstaan weet ik niet, nu bevallen ze me uitstekend.

35m2.cz/en

Martin Lukáč in 35m2 galerie

Martin Lukáč in 35m2 galerie

Martin Lukáč in 35m2 galerie

Martin Lukáč in 35m2 galerie

Martin Lukáč in 35m2 galerie

Martin lukáč is te zien tot 1 mei in 35m2 galerie in Praag, het is aan de achterzijde van café Pavlač.

35m2.cz/en

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*