Gasroute Groningen
(aanmelden openingsrit, zaterdag 18 juni)

Gasroute Groningen

Op uitnodiging van Stichting Kop in Breda is uw correspondent gevraagd om een werk te maken in het kader van hun headliners project waarin vier keer per jaar kunstenaars reageren op het nieuws van de dag.

Naar aanleiding van de aanhoudende berichtgeving rond de aardbevingen in Groningen als gevolg van de gaswinning wilde ik een werk maken dat langer mee gaat dan de gemiddelde krantenkop; een fietsroute die de komende jaren in gebruik kan blijven.

Een tocht die voert langs belangrijke gaswin-locaties in het mooie en afwisselende landschap van de provincie Groningen. Een ode aan een landschap en haar bodemschat die zo’n belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verzorgingsstaat van Nederland.

Op zaterdag 18 juni vindt de openingsrit plaats en bij deze ben je van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

Startpunt: Bennie’s Fietsenhandel, Stedumerweg 22, Loppersum (kwartier lopen vanaf het treinstation).

Verzamelen vanaf 11:30, vertrek 12:00.
Deelname gratis. Voor huurfietsen en lunch wordt gezorgd.

Volgens de navigatie duurt het fietsen zelf 3 uur en 25 minuten, tel daarbij een lunchpauze plus een plasstop en dan zijn we naar verwachting rond 17:00 weer in Loppersum terug.

Laat, uiterlijk woensdag 15 juni, even weten of je komt middels een mailtje naar gas@gasroute.nl. Dit in verband met het aantal te reserveren huurfietsen, inkoop lunch en zodat we je kunnen bereiken in het geval de tocht onverhoopt niet door mocht gaan (slecht weer/ andere elende).

Mocht het je niet lukken de 18e maak je dan vooral geen zorgen, de route blijft in ieder geval de komende 10 jaar online en in het landschap ontsloten middels website en bewegwijzering.

Gasroute.nl

Gasroute Groningen

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*