De titel verwijst naar de beroemde plaat van Bob Dylan maar ook naar de grote vraagstukken van deze tijd (morele- en economische crisis, hongersnoden en het vluchtelingendrama). Veel curatoren trekken bij dergelijks zware thema’s vaak een blik videokunstenaars en fotografen open maar in deze groepstentoonstelling zijn het met name de schilders die overtuigen en dat is wel bijzonder.
Laatste week dus opschieten. Gaat u vanavond, donderdag 23 juni 20:00, dan pakt u gelijk het tafelgesprek met Ralf Bodelier, Olphaert den Otter, Rob Moonen en Rebecca Nelemans mee.
T/m 26 juni a.s.
Park013.nl/tentoonstellingen/view/24
Van voren een draaimolen blijkt aan de achterkant een kapot geschoten huis zoals Tijs Rooijakkers ze met eigen ogen zag tijdens zijn diensttijd in Joegoslavië in 1993-1994.
De ‘S’ van kogelgaten was een markering om aan te geven dat het pand rijp was voor plundering en/of dat de fik erin mocht.
Stijn Peeters over de oorlog in voormalig Joegoslavië, Deluge uit 1999.
Dan lijkt Peeters’ Een Griekse crisis wat luchtiger van opzet.
Dansend op het graf van onze slaven, Henrik Schrat.
Superfijn schilderwerk, olieverf op geglazuurde tegels, Rabi Koria.
Behoorlijk kwetsbaar werk ook maar dat lijkt in dit geval tot erg mooie toevoegingen.
Een mooi blok aan aquarellen en olieverf op doek van Nour-Eddine Jarram, geschilderd naar foto’s die voorbij komen in Jarrams dagelijkse facebook feed.
Uit Homemade van Olphaert den Otter, 2008 – heden, een serie schilderijen van huisjes die door de gebruikers zelf zijn gebouwd.
Rob Moonen, een van de drijvende krachten achter Park, is deze tentoonstelling samen met kunsthistoricus Rebecca Nelemans de curator van dienst.
Peter Koole, Journalism (Novaya gazeta), 2014.
Martin & Inge Riebeek interviewden onder ander een prepper in Amerika. De vrouw op de foto is Maria Kulilovska, een activiste uit Kiev.
- Costantino Ciervo, Mare Nostrum, 2013-2014.
Ten midden van de vluchtelingencirsis blijken het Italiaanse dorpje Riace en haar burgemeester Domenico Lucano een baken van medemenselijkheid. In plaats van brallen tegen een lokale AZC verwelkomt het zieltogene dorp de migrantenstroom met open armen.
Een paar meter verderop veegt Peter Koole alle hoop op mededogen weer even hard van tafel.
T/m 26 juni a.s.
Leave a Reply