Dierenactivisten vernielen wormkunstwerk in Maastricht

Dierenactivisten vernielen wormkunstwerk in Maastricht

“Dierenactivisten hebben een kunstwerk in Maastricht vernield. Het werk bestond uit meer dan tweehonderd levende wormen die aan vishaken hingen. De activisten hebben de vislijnen doorgeknipt.”

Rel rond een van de eindexamenwerken bij de academie in Maastricht.

De activisten:

“Helaas is het niet gelukt om ook maar een van de 220 wormen te redden.”

Kunstenaar Yaël Wolfs:

“Mijn werk zorgt er soms ook voor dat toeschouwers zich geen houding weten te geven tegenover de installatie en zichzelf. […]”

Nos.nl/…in-maastricht.html

1limburg.nl/vernieling-wormenkunstwerk-grens-overschreden

About Niels Post 3649 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

4 Comments

  1. Wat is dat voor ‘n ziek brein dat zich “kunstenares “noemt. Yaël Wolfs. Het is zó ontzettend gemakkelijk mensen te schockeren , en het dan “kunst “noemen. Dat kan iedere simpele ziel. Zoek een ander vak ! Chapeau dierenactivisten ***dat jullie er zo snel bij waren, en iets hebben kunnen ondernemen. Maar helaas zijn de wormen ondanks deze nobele actie toch een trage pijnlijke dood gestorven, ‘t was te laat. Ja, ik ben ook tegen vissers die vis vangen met levend aas !

  2. p.s “kunstacademie Maastricht” waar zijn jullie normen en waarden gebleven ? Kan iedere gek bij jullie in opleiding ? Vroeger waren het nog echte kunstenaars, de academie stond heel hoog aangeschreven .

  3. Dan val ik ook onder kunstenaar,ik vis met wormen….Jongen weer een status erbij…..Groetjes der BRAVE…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*