Spraakmakende scriptie over nepreis blijkt deels plagiaat

“[…] In 2014 haalde Van den Born het nieuws met haar scriptie, een project waarbij ze met behulp van bewerkte vakantiefoto’s vijf weken de schijn ophield dat ze aan het reizen was in Zuidoost-Azië. Nu oordeelt de rechter dat zij behalve het idee ook enkele passages heeft ontleend aan een andere scriptie.”

“[…] Een oud-student van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, Merel Brugman, bleek twee jaar eerder hetzelfde project te hebben uitgevoerd. Bovendien nam Van den Born enkele passages, inclusief een spelfout, letterlijk over uit de scriptie van Brugman.”

“[…] Als straf moet Van den Born een deel van de proceskosten vergoeden en moet ze de HKU verzoeken haar scriptie te verwijderen uit de bibliotheek. Ook mag ze in het openbaar niet langer ontkennen dat haar scriptie deels berust op plagiaat.”

Volkskrant.nl/binnenland/spraakmakende-scriptie-over-nepreis-blijkt-deels-plagiaat~a4348543/

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

3 Comments

  1. Die ander is een model he http://www.zillavandenborn.nl/ met erm grafisch talent.

    Hoe je anno nu kunt denken dat je weg kunt komen met copycat van eerdere fopreis… is wel erg blond hoor. Maak op zijn minst andere typo’s/schrijffouten. En dan nog.

    Wel koel het origineel, altijd erg krek als je nagedaan wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*