Over Bob Ross, zijn haar en meer

Bob Ross, permanent

    ‘After Ross left the Air Force, he was struggling to make it as a full-time artist. Tight on cash, he got a perm, figuring he would no longer need to pay for frequent haircuts.’

“Before he could change it back, though, the perm became his company’s logo — Ross hated it. “He could never, ever, ever change his hair, and he was so mad about that,” Kowalski says. “He got tired of that curly hair.”

“In fact, Ross made three of the same paintings for every episode. The first was sitting off camera and was used for reference. The second was the one viewers saw on TV. And the third was a more detailed landscape used for his instructional books. Ross was meticulous.”

Annette Kowalski, zijn ontdekker en manager, aan het woord over de in 1995 overleden televisieschilder.

Npr.org/…artist-behind-those-happy-trees

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*