Nest en de plek

dominique-teufen7

    Afbeelding Partytime in zwartwit, afgelopen van Dominique Teufen bij Nest

Er is wat te doen over Nest en de plek: wordt de huur te hoog, moeten ze of mogen ze weg, wat is er aan de hand? Het zou niet de eerste keer zijn dat vestzak/broekzak beleid van de gemeente een initiatief parten speelt: de ene hand geeft subsidie (voor bijvoorbeeld een programma) de andere hand neemt wat graag huur in ontvangst (bijvoorbeeld van die subsidie, wat vaak niet mag)

Nest legt het zelf haarfijn uit, complexe zaak:

“Maar dan ga je toch gewoon verhuizen?

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De gemeente is zowel eigenaar van de DCR als van het pand aan de Paviljoensgracht. En via de subsidievoorwaarden kunnen sturen waar wij onze activiteiten moeten uitoefenen. Wij zitten dus niet in een ‘vrije markt’ en zijn linksom of rechtsom afhankelijk van medewerking van de gemeente.

En toen?

Het college van de gemeente Den Haag zette middels de commissie Meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur 2017-2020 in op een verlengd verblijf van Nest binnen de DCR, maar tot onze schrik zonder een bijdrage te willen leveren aan een oplossing met betrekking tot de stijgende huurkosten of de hoge servicekosten.

Dus nu?

Goeie vraag!”

nestruimte.nl/nl/info/nest-en-de-plek

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*