Opening Zoro Feigl @ Electriciteitsfabriek Den Haag

Feest, vol, groots. Ik had een very big smile op mijn kaken. Dat krijg je van de combinatie die omgeving, die habitat, die werken. Leuke opening in een reusachtige levende Piranesi, industrieel erfgoed met verve gevuld met een keur aan Zoro Feigl’s werken.

Sfeerimpressie in 15 beelden en 1 film, gaat dat zien, de winterhit van 2018:

Champagnetherapie wordt -bad wat ik je brom.

Directeur Nest Heske ten Kate opent

Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Zoro Feigl, Heske ten Cate, Gijs Frieling

En curator Rob Knijn, taskmaster Oscar Peters. Bloemenmoment.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=gbwttJTLdzQ” /]

En bij de buren bij Nest opende de door Zoro samengestelde tentoonstelling Another Dimension

Over beide tentoonstellingen later meer.

IJs je kunt er niet vanaf blijven.

Upcoming: Zoro Feigl in de Electriciteitsfabriek

(Gepubliceerd 10:12 11-1 2018)

    De theatrale jurk waar het allemaal mee begon genaamd Poppy hangt ready to derwish.

Daar gaan we natuurlijk allemaal heen, Zoro’s eerste grote museale overzicht in Nederland op een op zijn lijf geschreven fantastische industriele lokatie – de Electriciteitsfabriek in Den Haag. Naast Nest, alwaar deze vrijdagavond 12 januari tegelijk de door hem samengestelde tentoonstelling Another Dimension opent. Bravoure, groots en meeslepend, maar vooral poezië en spel: een overzicht met een representatieve doorsnede van al zijn werk èn nieuw werk gemaakt op lokatie èn gedurende de tentoonstellingperiode werkplaats annex atelier.

electriciteitsfabriek.nl/agenda/zoro-feigl

Brand spanking nieuw: een tsunami in voorbereiding.

Perfecte lokatie voor Hula.

Testrun Poppy.

Autobandencarousel Circling

Werk van Oscar Peters in de maak voor bij de buren. IJs groeit aan.

De komende maanden is de elektriciteitsfabriek Zoro’s werkplek.

Kersverse aanwinsten Stedelijk Museum Schiedam.

Vertikaal opgaande fontein Monoliet bij de ingang.

Infinity opent vrijdag 12 januari tegelijk met Another Dimension, groepsexpo bij Nest (met werk van ondermeer Oscar Peters, Frank Ammerlaan, Keisuke Matsuura, Semâ Bekirovic) Ik ga zeker buurten. Tevens perfect uitje op later moment – zeker ook voor mensen met kinderen [note to self].

electriciteitsfabriek.nl/agenda/zoro-feigl

Interview Volkskrant:

“”Spectaculaire kunstwerken? Zelf vindt hij zijn werk juist vrij minimalistisch. ‘Ik probeer één element te nemen en daar alles uit te puren.’ Spektakel, dat zijn eerder de kinetische installaties van Jean Tinguely of de getormenteerde marionetten van Jordan Wolfson, vorig jaar de sensatie in het Stedelijk Museum in Amsterdam. ‘Tinguely en Wolfson stapelen allerlei elementen en effecten op elkaar, terwijl ik de essentie zoek. Ik wil de dingen niet alleen theoretisch begrijpen, maar er ook fingerspitzengefühl bij krijgen

volkskrant.nl/beeldende-kunst/een-grote-speeltuin-dat-is-de-kolossale-electriciteitsfabriek-in-den-haag-voor-installatiekunstenaar-zoro-feigl~a4556231/

About Jeroen Bosch 4714 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*