Unland @ CBK Zuidoost

Unland @ CBK Zuidoost

Naast het schrijven voor Trendbeheer en allerhande productiewerk voor filmers en kunstenaars is Sasha Dees ook actief als tentoonstellingsmaker. Na Wanderlust (2014) en [T]huis (2015) stelt ze nu voor de derde keer een tentoonstelling samen bij CBK Zuidoost. Net als in de vorige twee is ook in deze tentoonstelling reizen; als arbeidsmigrant, vluchteling of vakantieganger, weer een belangrijk thema. Een thema ook dat dicht bij het leven Dees zelf ligt, al jaren woont en werkt ze met een been in Amsterdam en het andere in New York.

T/m 22 oktober a.s. met op zaterdag 22 oktober van 13:00 – 16:00 de finissage:

Cbkzuidoost.nl/nieuws/verwacht-unland/

Unland @ CBK Zuidoost

Laatst al te zien bij Park in Tilburg en ook hier weer supergoed, drie prachtige wandjes van Nour Eddine Jarram.

Unland @ CBK Zuidoost

Unland @ CBK Zuidoost

Unland @ CBK Zuidoost

Fotowerk van Simone Bennett

Unland @ CBK Zuidoost

Maar bekijkt u vooral ook haar videowerk Motor helemaal uit, het monumentale overzichtsshot op het eind is fenomenaal.

Unland @ CBK Zuidoost

Een spiegelende wip voor met jezelf, maar toch heb je een medespeler nodig om ‘m te kunnen gebruiken. Uit de Human Needs serie van Inti Hernandez.

Unland @ CBK Zuidoost

Quinsy Gario over Geert Wilders en de Australische aanpak van het vluchtelingenprobleem.

Unland @ CBK Zuidoost

Unland @ CBK Zuidoost

Robbert van der Horst met een werk uit 2000 dat nog helaas nog pijnlijk actueel/van alle tijden is; verstekelingen spotten en punten verzamelen in Ultima Thule.

Unland @ CBK Zuidoost

Vladimir Tomic & Ana Pavlovic met een ontroerend mooie video waarin migranten vertellen over schuldgevoelens ten opzichte van, en heimwee naar, familie die ze achter lieten en die ‘s nachts naar boven komt in hun dromen.

Unland @ CBK Zuidoost

Persoonlijke favoriet in deze tentoonstelling is het video-tweeluik van Jane Jin Kaisen, Adopting Belinda uit 2006 en Revisiting the Andersons uit 2015, waarin een Aziatisch-Amerikaans echtpaar uit Minnesota wordt geïnterviewd dat het blanke Deense meisje Belinda heeft geadopteerd. Schurend ongemakkelijk en pijnlijk grappig.

Unland @ CBK Zuidoost

Unland @ CBK Zuidoost

T/m 22 oktober a.s. met op zaterdag 22 oktober van 13:00 – 16:00 de finissage:

Cbkzuidoost.nl/nieuws/verwacht-unland/

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*