Martijn Sandberg, One More Wall Well Done

Martijn Sandberg, One More Wall Well Done

60 jaar geleden werd aan de Weena in Rotterdam het grote Henry Moore Wall Relief No.1 geplaatst (schuin tegenover het Centraal Station). Het Bouwcentrum (pdf) waarvoor het meesterwerk van Moore ooit werd gemaakt is een paar jaar geleden gesloopt, de muur van Moore bleef gespaard en inmiddels is er een heel nieuw pand omheen gebouwd.

Precies aan de andere kant van het gebouw, recht achter de Moore, is eerder dit jaar One More Wall Well Done van Martijn Sandberg opgeleverd. Een eerbetoon aan Moore in een letter van nu.

Martijn Sandberg, One More Wall Well Done

Martijn Sandberg, One More Wall Well Done

Msandberg.nl/text.php?kunstwerkid=382&lang=yes

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

3 Comments

  1. o wat een flauwe zelfreferentialiteit
    honderd jaar na kosuth en weiner kan je in rotterdom altijd nog een punt maken

  2. Kost een paar centen: in navolging van Kapoors blackest black heeft Lawrence Weiner de pointless oneliner en de lettertruuk met een baard gepatenteerd. Elke tekst op een muur met kunstalarm doet zijn kassa rinkelen. Zijn vrouw Laurance Weiner doet de boekhouding.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*