Yoshitomo Nara vs gezichtscreme

Yoshitomo Nara vs gezichtscreme

    Left: a detail of Yoshitomo Nara’s painting Another Girl Another Planet (2002). Right: the “bee girl” logo of W.Lab’s W-Honey Beam Cushion.

Gevalletje de wereld op zijn kop; Yoshitomo Nara doet zijn beklag bij fabrikant voor schoonheidsproducten wat betreft het verpakkingsmateriaal van hun W-Honey Beam Cushion (op de markt sinds 2015). Het logo daarvan lijkt namelijk wel heel erg veel op de schilderijen en tekeningen zoals hij die al sinds eind jaren 80 maakt. Flikker op zeggen de bijencrème makers en hebben nu Nara aangeklaagd voor inbreuk op het auteursrecht. Tja, dat kan natuurljk ook.

Artasiapacific.com/News/YoshitomoNaraSuedbyKoreanCosmeticsCompany

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*