Fluid Matter @ MU

  Lilian van Daal & Roos Meerman, het weefsel van de vrouwenborst uitgeprint in een werkend 3D. In dezelfde ruimte ook een rommelende darm en hangende long.

Must see tentoonstelling rond bio kunst en vormgeving bij de MU in Eindhoven. Met daarin uiteraard de drie winnaars van de Bio Art & Design Awards 2016 en een achttal kunstenaars en vormgevers die zich in hetzelfde vakgebied bewegen. Zorg dat je bij binnenkomst de reader meeneemt met toelichting op de werken, essentieel deze keer voor een verhoging van het kijkplezier.

Mocht u aanstaande woensdag (18 januari) in Eindhoven zijn, meldt u dan aan voor de Fluid Matter Special: van 13:30 – 19:15 een prachtprogram aan lezingen en workshop. Zo leert u onder andere hoe een kristal te winnen uit uw eigen spuug.

T/m 26 februari a.s.

MU.nl/nl/exhibitions/fluid-matter

Fluid Matter @ MU

Werkelijk wonderschoon werk van Ana María Gómez López, Inoculate, waarin ze een piepkleine waterbegonia kweekt in de traanbuis van haar rechteroog.

Fluid Matter @ MU

Fluid Matter @ MU

Fluid Matter @ MU

Fluid Matter @ MU

Twee van de drie reactoren waarin Teresa van Dongen haar elektrochemisch actieve bacteriën voedt die haar lamp zonder stekker van stroom gaat voorzien.

Fluid Matter @ MU

Ziet u wel, het werkt!

Fluid Matter @ MU

Misschien wel het meest indrukwekkende project in de tentoonstelling is Haem van Cecilia Jonsson. In 2013 wist ze ijzer te winnen uit gras dat groeide in een gebied in Spanje dat zwaar vervuild was door ijzerwinning en daar een 2 gram wegende ring uit te maken. In Haem weet ze een kompasnaald te maken met ijzer gewonnen uit menselijke placenta’s. Over het nieuwgeboren leven en de moederband, van een ontroerende schoonheid.

Fluid Matter @ MU

Negenenzestig aanstaande ouders verleenden zo te zien hun medewerking aan het project.

Fluid Matter @ MU

Bekijk vooral ook de begeleidende video. Prachtig om te zien hoe een placenta vanuit de high-tech omgeving van een ziekenhuis op reis gaat naar een traditionele smit, Thijs van de Manakker, alwaar er met liefde en respect het ijzer wordt gewonnen en de kompasnaald wordt gemaakt.

Fluid Matter @ MU

Fluid Matter @ MU

Fluid Matter @ MU

Wat luchtiger van toon is het werk van Inés Cámara Leret waarin gesteendrukt wordt met je adem..

Fluid Matter @ MU

Fluid Matter @ MU

en ze erin slaagt een kristal te halen uit je spuug. Zij is een van de deelnemers aan de Fluid Matter Special en alleen al je eigen spuugkristal lijkt me een heel goede reden om woensdag (18 januari) af te reizen richting Eindhoven.

Fluid Matter @ MU

Michael Burton & Michiko Nitta zien het darmkanaal als een buis waarmee het landschap letterlijk ons lichaam binnen komt. Je bent niet alleen wàt je eet maar ook wáár je eet.

Fluid Matter @ MU

Fluid Matter @ MU

Fluid Matter @ MU

Xandra van der Eijk verzamelt algen en andere organismen in deltagebieden verspreidt over de wereld. Door zoet- en zoutwaterflora in een gesloten systeem samen te brengen gaan ze een strijd met elkaar aan waardoor er allerlei kleuren ontstaan.

Fluid Matter @ MU

Het lab van Xandra.

Fluid Matter @ MU

Fluid Matter @ MU

Een uitgebreid onderzoek/installatie van Pei-Ying Lin over de relatie tussen de mens en de virussen die men met zich meedraagt, in zich opneemt en zelf verspreidt.

Fluid Matter @ MU

Fluid Matter @ MU

Fluid Matter @ MU

Fluid Matter @ MU

Fluid Matter @ MU

Fluid Matter @ MU

Mocht u aanstaande woensdag (18 januari) in Eindhoven zijn, meldt u dan aan voor de Fluid Matter Special: van 13:30 – 19:15 een prachtprogram aan lezingen en workshop. Zo leert u onder andere hoe een kristal te winnen uit uw eigen spuug.

T/m 26 februari a.s.

MU.nl/nl/exhibitions/fluid-matter

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*