Sonic Acts @ de watertoren in Meppel

Sonic Acts @ de watertoren in Meppel

Sonic Acts, het vierdaags festival dat focust op ontwikkelingen in kunst, muziek en wetenschap begon afgelopen donderdag met een excursie naar de watertoren in Sint Jansklooster te Meppel.

Het thema van deze zeventiende editie is het geluid van het zijn. In de muzikale performance Vertical Studies van Signe Liden & Espen Sommer Eide in de getransformeerd watertoren, nu uitkijktoren, kwam het thema uitstekend tot zijn recht. Je kan letterlijk opvatten. Terwijl je op de strakke houten futuristische trappen staat wervelen de natuurklanken geproduceerd door het duo weergaloos door de ruimte.

(een bericht van Najiba Brakkee)

Sonic Acts @ de watertoren in Meppel

Sonic Acts @ de watertoren in Meppel

Sonic Acts @ de watertoren in Meppel

Sonic Acts @ de watertoren in Meppel

Alsof dat nog niet spectaculair genoeg is, kon je na afloop nog verder gaan met de adembenemende “route architectuur”, die eindigt op 45 meter hoogte waar je vervolgens via vensters een 360 graden uitzicht over de Wieden kan bekijken. Onbeschrijfelijk mooi.

Sonic Acts @ de watertoren in Meppel

Was u er niet dan heeft u wat gemist, nieuwe ronde Sonic Acts in 2018.

Sonicacts.com

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*