Marie Jeanne de Rooij nieuwe galeriehouder Nouvelles Images

Uit het persbericht:

“Geachte relatie,

Na een lange periode van stilte kan ik u heel goed nieuws melden: er is een opvolger voor Erik Bos gevonden! Per 15 maart 2017 treedt Marie Jeanne de Rooij in dienst als galeriehouder van Galerie Nouvelles Images B.V.

Marie Jeanne de Rooij (1961) studeerde Italiaanse Taal- en Letterkunde in Leiden. Zij was werkzaam als tentoonstellingsmaker, kunstenaar en publicist, naast korte en langere uitstapjes in de wereld van mode, boeken en design.
Marie Jeanne de Rooij was zeven jaar (2002 t/m 2008) curator – de laatste twee jaar ook directeur – van het jaarlijkse buitenbeeldenproject Den Haag Sculptuur. Zij verraste met ambitieuze tentoonstellingen met bekende hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland (Europa, VS, Australië) en veel in situ werk van aanstormend talent en ze wist verbindingen te leggen met uiteenlopende kunstorganisaties en kunstplekken in de stad. Van 2009 t/m 2015 was ze directeur van GEMAK | Vrije Academie Den Haag. Zij bood in GEMAK een dynamisch en geëngageerd tentoonstellings- en debatprogramma; onderzoekend, evaluerend en spraakmakend. De Rooij stimuleerde hier multidisciplinaire en innovatieve samenwerkingsverbanden met kunstenaars, curatoren en culturele organisaties.

Vanaf 15 maart 2017 gaat Marie Jeanne de Rooij als directeur van Nouvelles Images aan de slag. Samen met rechterhand Sander Creman zal zij voortbouwend op de mooie geschiedenis en reputatie van Nouvelles Images een ook door de vorige directeur Erik Bos (1955 – 2016) gewenste vernieuwende koers inzetten.

Met een hartelijke groet, mede namens Marie Jeanne de Rooij,

Sander Creman”

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

  1. Goede keuze en ik ben erg benieuwd wat Marie jeanne gaat doen aan het programma van de galerie: veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*