STRP Biënnale 2017

STRP Biënnale 2017

    Gymnastiek voor de zintuigen, bij binnenkomst een sportschool met werken die zijn voortgekomen uit een serie workshops aan diverse academies onder leiding van kunstenaarscollectief Oneseconds.

Vrijdag geopend in Eindhoven. Tien dagen aan overvol program met tentoonstellingen, lezingen, muziek en workshops waarin dit jaar de zintuigen (de mens), sensoren (de machine) en hun onderlinge wisselwerking centraal staat. Verplichte kost voor iedereen die houdt van, of nieuwsgierig is naar, kunst met een stekker.

T/m 2 april a.s.

Strp.nl

STRP Biënnale 2017

Gaaf om in het echt te zien en te horen, de Heavy Metal Detector die Steve Maher ontwikkelde tijdens een gastatelier in Finland (waar de dubbele bassdrum zo’n beetje uit de kraan komt). Speciaal voor STRP met Eindhovense metalbands.

STRP Biënnale 2017

In de rij voor de Treehugger van Marshmallow Laser Feast.

STRP Biënnale 2017

Fluid Resonance, Ricky van Broekhoven.

STRP Biënnale 2017

Onbegrijpelijk, maar ook wel weer mooi zo met dat briefje, de studenten van het Fontys FutureMediaLab zijn gesloten tijdens de opening.

STRP Biënnale 2017

STRP Biënnale 2017

Underbelly, voor al uw geluids- en mediakunstboeken. Ook als online winkel.

STRP Biënnale 2017

Zelfs de bewegwijzering is goed in Eindhoven.

STRP Biënnale 2017

Thought Collider en Dave Young, Wonderschoon in klank en beeld middels “Biofotonen zijn ultra-kleine emissies van licht. Planten, bacteriën en dieren gebruiken ze voor cel-tot-cel-communicatie. Onzichtbaar voor het blote oog behoren ze tot het electromagnetische spectrum.”. Erg fijn bij STRP is dat er bij de werken eigenlijk altijd wel iemand staat die een toelichting kan geven en als naslagwerk is ook het programma buitengewoon handig.

STRP Biënnale 2017

Het meest claustrofobische werk deze STRP is ongetwijfeld Famous Deaths van Polymorf waarin je vier (!) minuten wordt opgesloten in een mortuariumkist waar je in geur en geluid de laatste momenten van een overleden beroemdheid beleeft.

STRP Biënnale 2017

Wat luchtiger van toon is Digital Whispers van Sami Sabik waarin computers een gesproken tekst aan elkaar doorfluisteren zoals in het bekende kinderspel. Wat eruit komt is niet altijd wat erin ging.

STRP Biënnale 2017

Overweldigend, de interactieve magneetband van What If Collective reageert op bewegingen, plaats en geluid van de bezoekers die er binnen in staan.

STRP Biënnale 2017

STRP Biënnale 2017

Niet voor mensen met een zwakke maag, de eenpersoons-kermisattractie van Daniel de Bruin reageert op uw hartslag, bloeddruk en angstzweet.

STRP Biënnale 2017

Klassiekertje, de legendarische performance-/mediakunstenaar Stelarc in levende lijve in Eindhoven aan het werk; Re-Wired/ Re-Mixed.

STRP Biënnale 2017

Misschien wel mijn favoriete werk deze STRP is de naar het lijkt analoge animatiemachine Radial van Daan Brinkmann & Gosse de Kort. Pure magie, aanraken verplicht.

STRP Biënnale 2017

Evenzo magisch is deze 360 graden projectie van Richard Vijgen met daarin alle wifipunten, gsm-masten en gps-satellieten in een straal van 10 tot 100 kilometer voorbij komen.

STRP Biënnale 2017

STRP Biënnale 2017

Nog een analoog juweeltje, gekust door een inflatable, Teun Vonk.

STRP Biënnale 2017

Persoonlijke favoriet nummer twee is het idee van Leanne Wijnsma om een geurdispenser aan je computer en/of telefoon te koppelen in het geval van een datalek. Zoals er ook aan aardgas een geur is toegevoegd om je te waarschuwen dat er iets mis dreigt te gaan.

STRP Biënnale 2017

STRP Biënnale 2017

T/m 2 april a.s.

Strp.nl

(Laat zich goed combineren met een bezoek aan de Apprentice-Master tentoonstelling, onderweg van Eindhoven Centraal richting Strijp-S loopt/fietst u er langs.)

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*