Bassie van Toor aan het woord bij Vice

Bassie van Toor aan het woord bij Vice

Veel vrienden van mij die net als u een creatief beroep hebben verdienen super weinig geld. Welke adviezen heeft u als collega-artiest voor hen?
Dat zijn geen collega’s van me. Die mensen kennen hun vak gewoon niet. Als je creatief bent dan heb je iets wat anderen leuk vinden en waar ze voor willen betalen. Kijk, ik ken die types wel. GroenLinks stemmen, SP’tje, elke dag een sjekkie rollen en dan aan het eind van de maand rolt er een cheque bij ze in de bus.

Bestaat er niet ook kunst die waardevol is, maar die maar weinig mensen begrijpen?
Je gaat me toch niet vertellen dat Wim T. Schippers Nederland verrijkt heeft met kunst?

Hij staat wel in het Stedelijk Museum.
Ja, maar dat is de firma handjeklap.

Dat is geen kunst?
Nee.”

Een niet te missen diepteiinterview met Bassie van Adriaan over Kunst.

Vice.com/nl/article/we-spraken-bas-van-toor-over-gouden-rolexen-de-klimaathoax-en-keihard-werken-voor-je-centen (Dank Marcel voor de tip)

About Niels Post 3633 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*