Gallerist Virginia Dwan, the Reluctant Legend

Gallerist Virginia Dwan, the Reluctant Legend

Over Virginia Dwan; verzamelaar, galeriehouder en gulle gever.

“[…] she put on My Country Tis of Thee, one of the first Pop Art shows in the U.S. Four years later, she gave Robert Smithson his first show, and then funded his Spiral Jetty (1970) and Michael Heizer’s Double Negative (1969).”

Momus.ca/gallerist-virginia-dwan-reluctant-legend/

(Dwan Gallery, Los Angeles, 1961, photo courtesy Dwan Gallery Archive.)

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*