De proto-hippies van Californië

De herkomst van de hippie herleid tot de Lebensreformers in Duitsland aan het einde van de negentiende eeuw.

De proto-hippies van Californië

    William Pester in front of his cabin in Palm Canyon, Palm Springs California, 1917 (courtesy: Palm Springs Art Museum, Photograph: Stephen H. Willard)

“[…] Pester, known as the ‘hermit of Palm Springs’, left Germany in 1906 to avoid military service. He settled in Palm Canyon, a couple of hours drive east of Los Angeles, where he took long solitary hikes in the bronze San Jacinto Mountains and sold homemade postcards at a roadside stand. These cards featured health tips gleaned from the philosophy of Lebensreform (life reform), the late-19th century German cultural movement that endorsed a return to nature through practices like vegetarianism, natural healing, and nudism.

Sometime in the 1930s, Pester met a fellow wanderer named eden ahbez in Tahquitz Canyon.[…]”

Frieze.com/article/kalifornication

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*