In het kader van het Apprentice/Master project van Kunstpodium T had ik afgelopen week de eer en het genoegen een tentoonstelling te mogen maken met Wendy Asumadu (Nottingham), Kiki Goossen (Hasselt), Jeong Lee (Rotterdam) en Joseph Winsborrow (Nottingham).
T/m 25 juni a.s.
In de eerste ruimte Kiki Goossen neons op de vloer en aan de muur; voorspellingen van het te verwachten zeespiegelniveau in 2136 en 3014.
In dezelfde ruimte ook de FAGGOT poems van Joseph Winsborrow.
Asumadu en Goossen.
Verspreid door Kunstpodium T enkele textielprints van Asumadu. Geheel eigen variaties op het beroemde Vlisco textiel dat haar moeder graag draagt tijdens het zondaagse kerkbezoek.
Op links Wendy Asumadu die probeert de taal van haar moeder te leren spreken.
De reflectie van ondergetekende doet lekker beeldrijmen met de Tilburgse afdeling van online vleesmarkt Grinder zoals in beeld gebracht door Joseph Winsborrow.
WYLF? (Tilburg)
On Spam, Comment Spam # 32 & 33 van uw correspondent blijken bijzonder goed te werken in combinatie met de hoge ruimtes en niet haakse muren van Kunstpodium T.
Atelierexperiment richting abstractie.
Ruimte nummer drie met aan de muur werk van Winsborrow en Asumadu.
Op de vloer monitoren van Kiki Goossen met uitzicht op haar satellietschotel in de tuin. Op de monitoren video opnames van de zon. Middels de schotel in de tuin plukt ze het geluid van de zon uit het heelal en speelt dat op twee kleine luidsprekers af in de tentoonstellingsruimte.
Public Profile (Hankies left and right) van Joseph Winsborrow over de zakdoekcodes zoals die in de jaren zeventig en tachtig populair waren binnen de homoscene. Winsborrow zocht er een aantal uit die hij in zijn linkerbroekzak (actief) danwel in zijn rechterbroekzak (passief) zou willen dragen.
Een nostalgische plakplaatjeslijn van Wendy Asumadu; Take me back?
Geprintte chatpoëzie van Joseph Winsborrow.
Net als Asumadu en Winsborrow heeft Jeong Lee de hele week gewerkt aan een nieuw werk speciaal voor Kunstpodium T, Inherited Hermitage, en daarbij behoorlijk wat technische obstakels moeten overwinnen. Gedurfd om middenin je eindexamenstress te gaan voor nieuwe wegen in plaats van gebaande paden. Ze slaagt met vlag en wimpel.
Jaarmeester Kees Koomen ziet dat het goed is en bereidt mentaal zijn openingspraatje van de avond voor.
T/m 25 juni a.s.
Kees deed komen:
“De jaarmeester voor het komende seizoen is Niels Post die met afgestudeerde kunstenaars in plaats van eindexamenkandidaten zal gaan werken.”
https://chmkoome.wordpress.com/2017/06/09/apprentice-master-project-21-niels-post-seizoensafsluiting-bekendmaking-genomineerden-jan-naaijkensprijs/