Jip de Beer

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=jdJZxtN0YxM” /]

Media-artiesten zijn in de weer met webpagina’s verrealived (Rafael Rozendaal van hangbak tot wandtapijt, Jonas Lund met van hier tot daar en heel gevarieerd, drunkmenworkhere met ondermeer een scala aan fijne dataporn check de zoekvleesbomen en hé herinnert u zich Han Hoogerbrugge’s monumentale extensive 3D print van een GIF-animatie IRL nog?) en daar heb je Jip de Beer met architectuurprints van ondermeer Google, Facebook en BoingBoing.

Supercool, heel leuk om te zien en het levert fraaie artefacten, vergulde hebbedingetjes.

Liefhebbers kijken naar de achterliggende algoritmes. Je kunt de non-techneut natuurlijk ook gewoon voor de gek houden en lekker wat digitaal kleien, geen hond die het merkt, – kijk, dit is de architectuur van Facebook en dit die van Google -, waar het echt vet wordt is als het nergens op lijkt en gewoon resultante is van fijne data-stapeling, automagisch bijeen gesprokkeld door noest creatief programmeerwerk van deze of in dit geval gene Jip de Beer.

Facebook ziet u wel

Google dat zie je zo.

Maar, veel interessanter nog wellicht: computer generated rap battles op rapping.reviews. Voorbeeldje lalaland (kutfilm zag u die?)

“Automatically compiled a month ago by analysing 1020 IMDb user reviews.”

rapping.reviews/video/tt3783958

Check die website, vreemd dat ik die gemist heb:

rapping.reviews

Werk van Jip de Beer is te zien op de Graduation Show van het Frank Mohr Institute in Groningen.

Zoals hij zelf schrijft:

“de eerste 100 mensen die zich aanmelden via dit formulier krijgen gratis treinkaartjes om de tentoonstelling te bezoeken.

Het belooft inspirerend te worden met werk door alumni van twee verschillende Master of Arts degrees: Painting en MADTech (Media, Art, Design & Technology). Van traditionele schilderkunst tot aan krankzinnige interactieve installaties.”

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*