Humble @ Garage Rotterdam

Jubileumtentoonstelling en de laatste van de curatoren Heske ten Cate (nieuwe directeur Nest) en Hanne Hagenaars en wat was ik graag heel enthousiast geweest. Feest en felicitaties “on-Rotterdamse allure en het voelt eigenlijk altijd als een feestje” zoals de video wijselijk zegt.

Ik kan geen kaas van deze Humble maken: rommelig, een uitdragerij, doet denken aan de kunstuitleen. Uit balans en kwa tentoonstellingsarchitectuur geheel buiten de ruimte gerekend. Schotjes, blokken, dozen, doeken, panelen en pilaren en veel werk van veel kunstenaars.

“Wat betekent een boetekleed, een kunstwerk van een anonieme maker, of een klein werk van eenvoudige materialen in deze tijd? De groepstentoonstelling Humble onderzoekt de waarde van nederigheid en bescheidenheid in haar betekenis en vorm.

Een tentoonstelling zonder groot ego”

Zonder groot ego wellicht, maar ook zonder ziel, zonder ingeblazen leven, noodzaak, totaliteit. En ik mis dat ene fijne werk dat me aangenaam raakt en dat er gewoonlijk verrassend tussen blijkt te zitten. Laatste tentoonstelling voor de zomerstop, nog te zien tot tot 16 juli.

garagerotterdam.nl/nl/catalogi/30/over

Evelyn Taocheng Wang

De stukjes niets en het alles (2) van Eva Spierenburg

Eva Spierenburg

A tent village – Private into public van Sayaka Abe

Sara Seijn Chang (Sara van der Heide)

Hans Aarsman

Eén en veel van Harry Haarsma

En The Trophy Cups van Vika Mitrichenko

Zoals gewoonlijk weer voorbeeldig ontsloten middels de online catalogus en hé dit is de eerste tentoonstelling in vijf jaar Garage met titel/naambordjes bij het werk – waarvoor hulde en dank.

garagerotterdam.nl/nl/catalogi/30/over

Ik heb ook wel weer eens zin daar een tentoonstelling te maken, werktitels – Postmodern Mechanics / Modern Citylife (met werk van ondermeer Speer, Hoogerbrugge en Schlicher) of The Spiritual in Art (met werk van ondermeer Prina, Van den Burg en Mandersloot). Of Sex Sells Marketing – de grote verkoopshow; over kunst en waarde (met werk van ondermeer Lund, Dullaart, Bijl) of een tentoonstelling met alleen maar kopietjes (kan zeker bij meer conceptueel werk) anyways ideeën te over. (Weetjewat ik ga ze gewoon mailen.)

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*