Het Overschilderschilderij in de Aanschouw

Het Overschilderschilderij in de Aanschouw

    Den Houter tijdens de onthulling van de zelf geschilderde Laag 1 in 2002.

‘Doorgaan is eigenlijk de enige optie.’ Prachtstuk van Nathalie van der Lely bij over het Overschilderschilderij van Daan den Houter dat inmiddels al 15(!) jaar op gezette tijden een week bij de Aanschouw hangt om daarna door een volgende schilder te worden overgeschilderd.

“Je hebt ook nog richtingen in de schilderkunst, de een doet misschien iets met “hippe Mondriaanfonds gesubsidieerde werken” en dan kies ik als opvolger bijvoorbeeld iemand die al 20 jaar een bloem schildert, bij wijze van. Ik wil niet de hele tijd uit dezelfde niche kiezen.”

Jegensentevens.nl/2017/09/het-overschilderschilderij-in-de-aanschouw/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*