About [Redactie] 9072 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

3 Comments

 1. 5 minuten met de metro naar Noord is voor de meeste Amsterdammers echter een schier onoverbrugbare afstand.

 2. KUNSTGEBOUW BOVEN ‘T IJ

  Koensthalle am U-bahn, dass hat man recht original bedacht. Heel fijngevoelig ook in de stad die zich Mokum noemt. Koensthallen hebben zich in Ruhrgebied gevestigd in de oorlogstuigfabrieken van Krupp en Thyssen Bornemiza. Maar dat weten onze jeugdige Germanofielen natuurlijk niet.

  Waarom niet gewoon, naar inmiddels beste Amsterdamse traditie van Concertgebouw en Muziekgebouw,

  KUNSTGEBOUW BOVEN ‘T IJ

 3. To whom it may concern:
  Ik zou dolgraag in contact komen met de bedenker(s) van het woord Koensthalle voor het
  Kunstgebouw boven ‘t IJ
  in Amsterdam-Noord. Mijn vraag aan hen/hem/haar: wat heeft u bewogen tot dit wezensvreemde germanisme met reminiscentie aan tot Kunsthallen omgebouwde oorlogstuigfabrieken in het Ruhrgebied (met de producten waarvan Rotterdam werd vernietigd, inderdaad, dat dan weer wel: Krupp, Thyssen-Bornemiza)anders dan u te onderscheiden van de Rotterdamse Kunsthal, testimonium paupertatis. Ik ben zó benieuwd wat in uw brein omgaat om het
  Kunstgebouw boven ‘t IJ
  Koensthalle Amsterdam te willen noemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*