Art – History – Collection. Een selectie uit de verzameling van Reyn van der Lugt

Art – History – Collection toont een selectie uit de omvangrijke collectie hedendaagse kunst van verzamelaar en voormalig museumdirecteur Reyn van der Lugt. Voor Parts Project selecteerde hij foto’s, tekeningen, schilderijen en sculpturen uit zijn verzameling die refereren aan de kunstgeschiedenis: van beeldvernietiging tot beeldreproductie, van maakproces tot kunstpresentatie.

Van der Lugt is geïnteresseerd in allerlei aspecten van de kunstgeschiedenis. Van der Lugt: ‘Ik vind het fascinerend als hedendaagse kunstenaars zich laten beïnvloeden door de beeldtaal van vroeger en die tot uitgangspunt nemen voor hun eigen kunst, zowel als inspiratie of als commentaar.’

Reyn van der Lugt maakte al eerder tentoonstellingen op basis van zijn collectie, telkens met een ander thema, onder meer in TENT in Rotterdam en in Huize Frankendael in Amsterdam.
Het geheel wekt soms de indruk van een professionele verzameling, maar Van der Lugt gaat uit van zijn eigen persoonlijke smaak en drijfveren. Hij gaat altijd voor de inhoud, het persoonlijke contact met de kunstenaar en is er vaak vroeg bij. Nog voor de eerste galerietentoonstelling heeft hij al contact met de kunstenaar en regelmatig komen werken tot stand in overleg met de kunstenaar.

Van der Lugt is een meester in het maken van geraffineerde tentoonstellingen met prachtige kruisverbanden. Ook deze tentoonstelling is weer rijk aan ideeën en genres. Over deze tentoonstelling en over de verzameling van Reyn van der Lugt kun je een boek schrijven, maar u moet zelf maar verbanden gaan leggen. Nog tot en met 21 januari bij Parts Project in Den Haag.

Met werk van Andreas Albrectsen, Ties ten Bosch, Stefan Burger, Peggy Buth, Rini Hurkmans, Sigmund de Jong, Welmer Keesmaat, Gert Jan Kocken, Taiyo Onorato & Nico Krebs, Ola Lanko, Matts Leiderstam, Daniel Poller, Bas Princen, Timm Rautert, Tony Scherman, Ante Timmermans, Jop Vissers Vorstenbosch, Lucian Wester, Jonas Wijtenburg, Marco Maria Zanin en Ben Zegers.

ART – HISTORY- COLLECTION
Een selectie uit de verzameling van Reyn van der Lugt

Tot en met 21 januari 2018
Parts Project, Den Haag
partsproject.nl

ART – HISTORY- COLLECTION
Een selectie uit de verzameling van Reyn van der Lugt

Tot en met 21 januari 2018
Parts Project, Den Haag
partsproject.nl

About Johan Nieuwenhuize 61 Articles
Johan Nieuwenhuize is kunstenaar, fotograaf en curator. De relatie tussen het geheugen en fotografie vormt de basis van zijn werk. Zijn werk was te zien in de Vleeshal, Fotomuseum Den Haag, Streetlevel Photoworks en het Dazaifu Tenmangu Shrine Museum en is opgenomen in diverse publieke en privécollecties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*