About [Redactie] 8948 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

3 Comments

  1. Sure, yeah, right als je al tien jaar met steun van alle instanties aan je mega-project mag werken. Toch was het heus spannend. De minister van onderwijs begon haar speech met haar verbazing uit te spreken over het toch vrij basale gegeven dat het licht van de zon er wel vier minuten over doet om de aarde te bereiken. Vervolgens duurde het nog een veelvoud daarvan tot het verlossende woord. Het kabinet gaat in ieder geval extra geld geven. Dat mag ook wel want het was een dure prijs deze keer. Vooral de bouwmarkt heeft er goed aan verdiend. De gelikte publiciteitscampagne van het Mondriaanfonds komt daar nog bovenop. Mochten de fondsen vroeger nog wel eens vrolijk aan de eigen stoelpoten zagen,in deze angstige tijden wordt de kunst op Noord-Koreaanse wijze de hemel in geprezen. Met succes overigens, want geen onvertogen woord van pers of publiek. Zelfs de critici die er geen bal van begrepen maakten daar een pluspunt van. Hopelijk komt KIRAC nog even langs om te filmen. Niet alles is overigens vlekkeloos verlopen. In de garderobe hoorde ik fluisteren dat de kunstenaars geen vriendinnen voor het leven zijn geworden. Dat had ermee te maken dat het het tentoonstellingsconcept nog al dwingend door een echte architect was vormgegeven. Die had zich gebaseerd op de catacomben in het Oude Rome, maar niet echt rekening gehouden met de nogal volumineuze kunstinstallaties. Als troostprijs mogen de drie niet-winnaars iets bedenken voor de komende Prix de Rome architectuur. Van het geld van het kabinet kan er misschien iets georganiseerd voor de eenvoudige fotograaf of schilder. Heeft de Kunsthalbezoeker er ook nog wat aan.

  2. De minister heeft niet goed opgelet: dat licht doet er acht minuten over. Rana Hamadeh is nu al te groot voor Nederland. Hebben ze wel gezegd dat kunst geen wedstrijd is?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*