Parklicht 2017

Parklicht Amsterdam

Stichting Polderlicht pakt weer uit op lokatie en deze keer in het Oosterpark van Amsterdam. Polderlicht kent u wellicht als het initiatief dat al bijna twintig jaar de Amsterdamse metrostations Wibautstraat, Weesperplein, Waterlooplein en Van der Madeweg voorziet/voorzag van site-specific installatiekunst. Daarnaast organiseren ze met Polderlicht/Parklicht Amsterdams langstlopende buitententoonstelling waarin kunst met licht centraal staat. Geen halfbakken citymarketing maar gedreven door een oprechte interesse in, en liefde voor, een medium dat zeker in de buitenlucht vaak een ondergeschoven kindje is.

Parklicht 2017

Must sees van de dag zijn onder andere Berndnaut Smildes regenboog op lokatie (hierboven een proefopstelling) en natuurlijk ook Westland Wells van Femke Schaap dat in uitgebreidere vorm zou worden geplaatst in stadsdeel Zuid maar werd tegengehouden door buurtbewoners met een hobby (klagen over alles).

Het uitgebreide programma vindt u op Polderlicht.com/parklicht/

Met werk van: Children of the Light, Daphne Glasmacher, Gosse de Kort, Matthijs Munnik & Joris Strijbos, André Pielage, Mike Rijnierse & Jan Trützschler von Falkenstein, Femke Schaap, MMC Schobbe, Elly Sloep, Berndnaut Smilde, Marloes van Son, Su Tomesen, Peter Vink, Corné Vissenberg

Alléén vanavond 28 december, morgenavond 29 en zaterdag 30 december, van 17:00 tot 22:00.

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*