Powermask @ Wereldmuseum Rotterdam

Top om deze prachtige exuberante door Walter van Beirendonck vormgegeven tentoonstelling op de valreep te hebben gezien en beleefd. Helemaal fijn dat het bijna te gronde gerichte Wereldmuseum lijkt op te krabbelen na het fiasco met de stokjes- en schaaltjesman Stanley Bremer. Het door het museum gefinancierde restaurant is dicht, al te dwaze plannen zijn van de baan, er wordt geexposeerd in het prachtgebouw.

Oud en nieuw wordt als vanzelfsprekend gemixt in een feestelijk geheel zonder het mooie stoffige van etnografica helemaal te verliezen en zonder in al te dioramisch clichématig hedendaags multimediaal theater terecht te komen. Een klassieke tentoonstelling die leeft en bruist.

Pielemans van Paul McCarthy heet u welkom.

Stemmig verlichte ruimtes met vitrines, poppen en muurschildering danwel behang en steeds één wand met bewegend beeld van de getoonde maskers in gebruik.

Heel mooi de kaartjes, gespeelde papieren archivering.

Darth Vader (voor 13,95 heeft u een voorkant TM, nog maar 4 op voorraad) meets Bertjan Pot, die ook garant stond voor de kinderknutsel op de begane grond.

De poppen getooid in Van Beirendocks creaties.

“De autowasserij” dixit Felix.

Niet op foto’s maar ook de vaste opstelling is een feest om doorheen te dwalen.

Powermask was te zien tot en met zondag 18 maart, een van de hoogtepunten dit jaar.

wereldmuseum.nl/nl/zien-en-doen-in-het-wereldmuseum/tentoonstellingen/powermask

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*