Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Kharis Kennedy is een schilder en performance kunstenaar. Kennedy ziet het lichaam en objecten als archieven van kennis en bewustzijn. Ze gebruikt schilderachtige metafysica en intuïtieve beelden om innerlijke waarheden te onthullen. In haar werk zien we een aantal terugkerende onderwerpen. Dieren die de geest van hun eigenaars weerspiegelen; satirisch gebruik van mode en de rol die mode speelt in individuele en sociale identiteiten; de turbulentie van haar innerlijke wereld; en in de afgelopen jaren, het laten zien van psychische en sociale relaties in alle complexiteit van het hedendaagse leven, zoals in haar performance met de leugen detector.. Haar schilderijen, video’s en uitvoeringen zijn altijd psychologisch onthullend en emotioneel. Sinds haar verhuizing van New York naar de Maagdeneilanden werd haar werk spiritueler.

Ze werkt op grote doeken en haar werken zijn heel gelaagd. Ze maakt haar eigen verf; een soort lijm die een glans geeft aan de werken, waar ze een vast aantal pigmenten in mengt. Ze werkt aan diverse werken tegelijkertijd laag over laag die dan weer moeten drogen. Door al die lagen, en soms laat ze de verf over het canvas druipen, ontstaat er reliëf waardoor de werken tot leven komen.

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Atelier Kharis Kennedy

Kennedy woont en werk op St. Croix, Maagdeneilanden. Ze ontving haar BFA in schilderen en tekenen en een BA in kunstgeschiedenis van de University of Washington (Seattle). Haar werk is te zien in New York, Seattle, Miami en op de Maagdeneilanden. Kennedy is de co-oprichter van Take Five een expositie- en performance serie, met werken die ras en identiteit als thema hebben. Ze is lid van de Artist Board van het Caribbean Museum Centre for the Arts in Frederiksted. Haar werken en performances zijn dit jaar te zien in Pen + Brush Gallery en Barney Savage Gallery in New York.

Khariskennedy.com

Mijn onderzoek in het Caribisch gebied is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds. Mijn trip naar de Maagdeneilanden (St. Croix) is mede mogelijk gemaakt door Kevin Stewart & Kharis Kennedy. Met dank aan iedereen die tijd vrij heeft gemaakt om mij te ontmoeten en/of door te verwijzen en met me te spreken over hun praktijk en ervaringen in het hedendaagse kunstveld!

About Sasha Dees 347 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*