Lucette ter Borg over PaltzBiënnale

Lucette ter Borg over PaltzBiënnale

Helemaal gemist maar in een bos bij Soest vindt deze maand de PaltzBiënnale plaats. Lucette ter Borg blogt er buitengewoon aanstekelijk over op de biënnale website met onder andere een pareltje over Maurice Meewisse.

En zo staat er, een beetje in het bos verstopt, achter het boshuis een zeventien meter hoge vlaggenmast die geen vlaggenmast is; een boom die geen boom is maar eerder een minimalistische witte lijn richting hemel. Meewisse liet de onderkant van de boom boom, maar sleep de bovenkant van de stam af en verfde die wit. Op de top bevestigde hij een oranje (van de grond af onzichtbare) houten dop – precies zoals bij een echte vlaggenmast. Maar een vlag zal er niet hangen – nooit.

Alleen nog open op zaterdag 30 juni aanstaande.

Paltzbiennale.nl/blog.html

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*