Alex Paik over het belang van het kunstenaarsinitiatief

Alex Paik over het belang van het kunstenaarsinitiatief

“[…] I think a lot of artists feel pretty helpless about their careers a lot of the time because it can feel so random. Maybe you’re just in the right place at the right time, and you get a good review or you get some people interested in your work, but then in five years you kind of disappear. I think it’s frustrating as an artist to not really see how things work since there’s not really a ladder.”

“[…] If you try too hard to balance everything, it’ll never work out. You just try to be present in whatever sort of task that you’re doing in the moment, whether you’re in the studio or answering emails or whatever. You should just focus on doing that part and not worry about trying to devote equal amounts of time to everything.”

Alex Paik legt uit hoe alle ballen hoog te houden wanneer je je als kunstenaar niet alleen bezig houdt met het maken van dingen maakt maar je ook met het runnen van een kunstenaarsinitiatief.

Thecreativeindependent.com/people/artist-and-curator-alex-paik-on-the-importance-of-artist-run-spaces/

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*