#beeldenpark_presikhaaf @ Motel Spatie

Nog even snel wat doen met wederopbouw kunst voordat het gesloopt, gejat of anderszins afgedankt is. Of zoals de poster ondertitel het zegt: ‘Interventies in de buitenruimte van Presikhaaf. Een retrospectief. 1965-2018.’

Vrijdag 16 November ging de tentoonstelling #beeldenpark_presikhaaf publiek bij Motel Spatie.

Hij is gedaan, gebouwd, op uitnodiging van mijzelf – met Motel Spatie uiteraard – dus, ivm. belangenverstrengeling maak ik het niet te lang.

Een handvol kunstenaars werd uitgenodigd nieuw werk achter te laten in de publieke ruimte van de ooit hypermoderne wederopbouwwijk Presikhaaf aan de rand van Arnhem. Werk toevoegen in reactie op het ongebreideld wegslopen van oude jaren ’60 en ’70 werken als renovatie-stuiptrekking door aannemers, projectontwikkelaars in een landschap van gemeentelijke terugtrekking (lees desinteresse). Een beeldenstormpje als antwoord.

De tentoonstelling in de projectruimte toont de gedane zaken, hoofdzakelijk ongevraagd anoniem gerealiseerd (want ja, een kado moet je natuurlijk niet verklappen voordat je het gegeven hebt), vermengd met vermiste werken van welleer en hier en daar een grote belofte voor komend jaar (een afgedankt, verweesd werk uit 1972 – het lag al 20 jaar te verstoppen op een gemeentelijke opslag – waar een nieuwe plek voor gaat worden gezocht in de Presikhaaf). Het lijkt welhaast activisme..

Zweedse Adam Kraft realiseerde naast een ondergrondse conferentie die zich richtte op het waarom achter verborgen blijven, een filmprogramma geprojecteerd op de flat van de buren:

(barricademeubels, Adam Kraft)

Libia Castro en Óli Ólafsson

(oude bekende: Micha Leinkauf en Matthias Wermke)

Wildsnoeier Olivier Scheffer (base80)

Jeroen Erosie maakte eindelijk na jaaaren aandringen zijn aller eerste ruimtelijk werk :) Vogelvrij,2018

influenza / 4 jaargetijden

Phillipe van Wolputte

Phillipe van Wolputte , End of the line

bovenstaand werk extreem verstopt voor publiek, vandaar gps-sticker als wegwijzer.

Olivier Scheffer, Via Babylonica

maker onbekend, brons 1967

influenza / Quattro Stagioni, 2018

expo

Maker onbekend, 1972

Jeroen Erosie

Marcel BioP, ‘BeschermdCultuurgoed in tijden van gewapende conflicten’, 2017 (bescherm-schild geplaatst op buitengevel van Spatie pand. Hopelijk helpt het.)

Elejan van der Velde, Imprint 2017

influenza /oblject (1956, maker onbekend), 2018

Olivier Scheffer

De tentoonstelling is in ieder geval nog tot 24 januari 2019 te bekijken. Elke vrijdag het beste vanaf 17:00 (met actieve volkskeuken).

uw gelegenheidscorrespondent,

JJ

Motel Spatie, Hisveltplein 21, Arnhem

motelspatie.nl

About Jeroen Jongeleen 130 Articles
Uw gelegenheidscorrespondent in den vreemde

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*