Jim Zirin – Do Art Critics Matter – Jerry Saltz

Gratis lesje kunst, kunstwereld en kunstkritiek van de Saltzmeister himself.

“New York Magazine’s Senior Art Critic Jerry Saltz rarely misses a gallery or museum opening. With a stroke of a pen, he can make or destroy a new artist. Known as the ”people’s critic,” he tells Jim Zirin what he likes, and what he detests about the art world, which he sees as increasingly obsessed with money. But do we need critics to tell us what art is good?”

Youtu.be/qRcWVoz8DIM

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*