Fields of Joy @ Park Tilburg

Fields of Joy @ Park Tilburg

Toch nog gehaald, op de valreep, drie grote werken monumentaal gepresenteerd. Goed voor uren kijkplezier, Piet Dieleman, ingenieus in zijn eenvoud en staat als een huis.

Toen ik er donderdag rondliep was men druk bezig met de voorbereidingen van Sounding Bodies (Jacqueline Hamelink), Park draait tijdens tentoonstellingen ook altijd een goed bezochte randprogrammering, dus de stoeltjes denkt u even weg.

Morgen, zondag 16 december, de finissage met van 16:00-18:00 boekpresentatie PARK 2016-2018 (ideaal als last minute kerstcadeau!)

Park013.nl/nl/activiteiten/fields-of-joy

Fields of Joy @ Park Tilburg

Fields of Joy @ Park Tilburg

Iets minder als een huis staat de sculptuur van Beat Zoderer, de afgelopen week was er het een en ander te doen over een paaltje. Juist kunstenaarsinitiatieven zijn plekken waar dingen ook wel eens mis mogen gaan dus zo’n ramp is het allemaal niet. En als beeld werkt dat maffe paaltje toch ook wel weer.

Fields of Joy @ Park Tilburg

Fields of Joy @ Park Tilburg

Allemaal leuk en aardig plaatjes op het internet maar deze Jan van de Ploeg ziet u toch het best in het echt. Overweldigend in maat, loeistrak geschilderd en volkomen vanzelfsprekend in de ruimte.

Fields of Joy @ Park Tilburg

Buiten de grote hal hangen er verspreid door Park een aantal kleinere werken waaronder deze gestapelde Beat Zoderer.

Fields of Joy @ Park Tilburg

Misschien wel mijn favoriet, dit blok schilderijen op gevouwen papier, ook van Zoderer.

Fields of Joy @ Park Tilburg

Fields of Joy @ Park Tilburg

Dieleman

Fields of Joy @ Park Tilburg

Van der Ploeg

Fields of Joy @ Park Tilburg

T/m morgen, zondag 16 december met van 16:00-18:00 boekpresentatie PARK 2016-2018 (ideaal als last minute kerstcadeau!)

Park013.nl/nl/activiteiten/fields-of-joy

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

  1. Wij hebben koolmeesjes in de achtertuin. Uren kijkplezier. Mondriaan had van die stoeltjes een hartinfarct gekregen. Zoveel lessen van de meesters (Doesburg, Buren, LeWitt, Christo) en les één is dat het gebouw zelf mee gaat werken. Niet kleuren binnen de lijntjes dus. Laat Dieleman met zijn linnen de hele ruimte betengelen of laat Ploeg ook het plafond meenemen (en zorg minimaal voor gekleurd karton). Dan krijg je misschien iets van een transformatie. Dit is op zijn best een onbedoelde Hirstachtige parodie op het modernisme. Schilderkunst is misschien niet dood, maar ligt wel aan de kunstmatige ademhaling. Als wij dat kunnen zien kan iedereen het toch zien? Verder bedankt voor de foto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*