LA Art Show

Los Angeles blijft natuurlijk niet achter bij de rest van de wereld en heeft ook een kunstbeurs de LA Art Show: Modern + Contemporary. Ik moet zeggen dat ik over de jaren heen een beetje kunstbeurs moe geworden ben maar hier ben ik nog nooit naar deze beurs geweest dus ik denk vooruit met de geit.

LA Art Show: Modern + Contemporary
23 – 27 januari, 2019
laartshow.com

Onderdeel van het programma voor de opening voor VIP’s is de bekende lokale vocalist/performancekunstenaar Dorian Wood met zijn performance Nardissx/Narcissx (curator Marisa Caichiolo). Ik ben een fan van Wood dus dat geeft me goeie moed.

    Dorian Wood

Kunstenaar Dorian Wood probeert zowel de heiligheid als de oneerbiedigheid van intimiteit te verheerlijken. Wood gaat door het leven als een niet-binair persoon en in de performances gebruiken zij hun corpulente lichaam en werkelijk adembenemende intense stem die doet denken aan Nina Simone. Andre Smits nu ook een fan schreef al eerder over een optreden van Wood die hij bezocht, vorig jaar was Wood nog te horen in Paradiso in Amsterdam.

advertentie(s)

Voor “Nodrissx / Narcissx” bevindt de kunstenaar zich in een stoel in het midden van een verduisterde kamer, bedekt van kop tot teen in een doek, met een opening afgezoomd met parels die hun linkerborst blootlegt. Wood heeft een microfoon voor hun gezicht en tijdens de performance-installatie horen we uitsluitend en continue de stem van de kunstenaar als soundscape. De soundscape verstrekt het idee dat je in een heiligendom binnenkomt en naast Wood zit een prachtige bewegingsloze “wachter” die doet denken aan de wachters van tempels in diverse geloofsvormen.

Bezoekers worden uitgenodigd om voor de kunstenaar te knielen en op de borst van de kunstenaar te zuigen, zolang ze willen. Ik had jullie er graag een foto van laten zien en heb er best een tijd gestaan terwijl er niets gebeurde. Natuurlijk hoor je dan later dat er wel wat gebeurde op het moment dat jij dan aan de andere kant van de ruimte staat…


Dorian Wood – Nodrissx / Narcissx

De rest van de show was jammer genoeg dramatisch slecht, pff als rechtgeaarde Nederlander denk ik chagrijnig “gelukkig heb ik hier niet de $125 voor betaald want gratis VIP maar ongelooflijk zonde van de $20 parkeergeld”.

Met een glas bubbeltjes (dat dan weer wel), struin ik de ruimte door. Ik gaf al aan dat ik het concept van een kunstbeurs sowieso niet aantrekkelijk vind, maar deze beurs sloeg werkelijk alles. Ben ik door de jaren heen een soort kunst snob geworden? Er zijn – zegt de brochure – ruim 100 galeries uit een kleine 20 landen. Ik heb 20 jaar in New York gewoond en daar van alles gezien en over geschreven ook maar van alle galeries uit New York op deze beurs had ik werkelijk nog nooit gehoord (en gelukkig ook)! Iemand vroeg hoe noem je deze kunst eigenlijk. Het enige antwoord daarop dat ik kon bedenken is: Bad Art?!

Robbert Spear Dunning… eenmaal / andermaal?

[/caption]

Volgende maand strijkt Frieze voor de eerste keer neer in de Paramount Studio’s in Los Angeles. Ik mag hopen dat ik daar dan een positiever verslag van maken voor jullie!

LA Art Show Modern + Contemporary
23 – 27 januari, 2019
LA Convention Center/West Hall
Downtown Los Angeles

About Sasha Dees 340 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*