The House Where You Live Forever @ Garage Rotterdam

Geweldige show in de Garage. Zonder enige vorm van aarzeling of terughoudendheid – echt helemaal top, bijzonder, aansprekend, een verzameling goede werken in een klassieke museale presentatie. Fijne opening vrijdag, zaterdag vandaag terug om het werk te bekijken. Tactiel, prikkelend, raadselachtig, levendig en een geheel. Hulde aan de samenstelster Marina Coelho. Ga dit niet missen.

garagerotterdam.nl/nl/catalogi/37/over

Keramieken tongen van Daniel Albuquerque.

Gymnastiek, olympische spelen. Vanessa Safavi, The girl who kept walking on other people’s feet (holding substitute). Ik zou de begeleidende tekst maar niet lezen. Dat bederft de vrije associatie grondig. (Op de foto in de digitale catalogus incluis ‘gebakken ei’ aan de muur. Dat is wel bijzonder.)

Geweldig. Ik zou niet weten waarom. Maar ik ben hier buitengemeen van gecharmeerd. Heide Hinrichs, Informal under the roof of your mouth. Supertof: gevouwen(?) beduimeld papier(?), kauwgum of kleien vormen(?), beam van vormen. Helemaal goed. Soms is het ook niet erg begeleidende tekst te lezen.

Eveneens Heide Hinrichs. Het is wat je ziet.

Nog een damn fine masterpiece. Guillaume Leblon, Everything became nothing again.

Schokkend doorzichtig zijn deze prenten van sportdranken. Lees de bijsluiter. Series of Dynamic Compositions, Julia Dahee Hong. Dit is geen resultante van een creatief proces, maar een invuloefening hedendaagse kunst.

Aanééngenaaid, Berlinde De Bruyckere. Altijd even erg, weerzinwekkend zelfs. Wat ook de kwaliteit ervan is. Staat hier centraal uitstekend te wezen. Door de directheid en de herkenbaarheid een centrepiece waar de andere werken omheen kunnen cirkelen.

Het andere werk van Guillaume Leblon op deze tentoonstelling. Briljant geplaatst.

Superlatieven blijven buitelen. Untitled, Piotr Lakomy. Wow. Geen touw aan vast te knopen en tegelijk direct aanwezig. Geweldig werk. (Grappig. 2011 was Erosie nog op atelierbezoek.)

Restanten van de openingsperformance van Sophie Dupont worden eenmaal droog nog aan de muur gehangen.

Aanrader van het seizoen, niets dan superlatieven. Misschien wel de beste sinds de mijne daar [emoticon]. Laaf u aan topkunst van een stiefel internationals. Te zien tot 14 april.

garagerotterdam.nl/nl/catalogi/37/over

About Jeroen Bosch 4735 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. De KunstWeek begint weer goed. Kate van KIRAC heeft nu al genoeg om tegen aan te schoppen. Preisvergleich heeft 37 geamputeerde ledematen geteld en hij heeft niet eens de tentoonstelling gezien. Staatskunst van de Saoedische geheime dienst denkt hij. Je vraagt je af wat deze kunstenaars bezield? Als ze dit later opgraven denken ze eerst aan een macabere sekte. Duidelijk is dat zoiets zich alleen binnen de kunstwereld kan vertonen. Wat dat betreft is die serie van André Smits een mooie metafoor: je ziet nu nooit eens iemand door een raam naar buiten kijken…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*