Hadassah Emmerich @ Garage Mechelen

Hadassah Emmerich. Luid en duidelijk geplakletterd op de entree. De beste schilder van Nederland opende vrijdag 22 maart in Garage Mechelen met overzicht recente en nieuwe werken met als titel The Great Ephemeral Skin. Een visueel feest in een mooie serie ruimtes. Ik was nog nooit in Garage Mechelen geweest, de website doet niet vermoeden dat het om een museale projectspace van formaat gaat, maar de presentatieruimtes zijn top – en dan te bedenken dat er nog drie grote ruimtes (22 x 11 x 7.5 m) achter de huidige gebruikte ruimtes zijn, nu in gebruik voor filmopnames.

Pièce de résistance van Hadassahs nieuwe werken is het reusachtige Bodyscape. Expliciete abstractie, felkleurige lichamelijkheid, hallucinerend repetitief in vorm en kleur.

Snake Charmers, rauw in schilderkunstig momentum. (2016)

Helemaal achterin een tweetal kleine werkjes, Skin I en II. (2019)

Doorkijk naar een zaal met een paar werken uit de Ulterior Motive serie. (2017)

Naast Body Piece misschien wel mijn favoriete serie werken – intiem en ingetogen op papier. Untitled 2019

(Mijn associatie – Maria-devoties maar je kunt er ook wat anders in zien.)

Openingswoorden Koen Leemans

Met op de achtergrond de site specific muurschildering die Hadassah maakte de centrale ruimte omarmend. De officiele foto’s zijn beter dan mijn handheldkiekjes. Bovenstaand Photography © Hugard & Vanoverschelde.
Nadere documentatie van de werken zie artagentorange.com/shop/hadassah-emmerich

Nude Reading Group III

Macarons Nus (2019)

Achterzaal met ondermeer Nuits Americaine en Indienne (2016)

Innovatief vermogen en inhoudelijke verbeelding gekoppeld aan ambachtelijk gedreven werkdrift: never a dull moment met Hadassah Emmerich. De huidige curve vol van een expliciet bachanaal van vrouwelijke orchideeen, een cerebraal statement, is emancipatoir op drift en plattitudes blijven om de hoek.

Een mooi overzicht werk van de laatste jaren. Gaat dat zien, mooi excuus om naar Mechelen te gaan. Ik sliep hier, aanrader, geschikt voor stellen, solo-avonturiers, zakenreizigers, gezinnen (met kinderen) en groepen tot 6 personen, wel even rijden vanuit Mechelen.

Nog tot 26 mei.

cultuurcentrummechelen.be/tentoonstellingen/2018-2019/hadassah-emmerich

(*Boekpresentatie volgt.)

About Jeroen Bosch 4734 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*