Roos van Haaften @ Collectie De Groen

Roos van Haaften @ Collectie De Groen

Scherpe en virtuoze solo van Roos van Haaften bij De Groen in Arnhem. Mooi om hoe te zien hoe Van Haaften steeds abstracter lijkt te gaan werken. Hoewel, bovenstaande Splendid Isolation (artist version) komt dan weer uit 2017. Geweldige tentoonstellingstitel ook, Crankin’ Up The Afterglow.

T/m 1 september a.s.

Collectiedegroen.nl/nl/expositie

Roos van Haaften @ Collectie De Groen

Roos van Haaften @ Collectie De Groen

Roos van Haaften @ Collectie De Groen

Het ligt er open en bloot voor de toeschouwer, u krijgt haarfijn uitgelegd hoe het beeld is opgebouwd maar toch ziet u het maar ten dele of helemaal niet. Want waar welk deeltje/blokje/stofje/vlekje in het weerkaatste beeld terecht komt is amper te achterhalen en wanneer je toch een poging doet verdwaal je in het werk.

Roos van Haaften @ Collectie De Groen

Roos van Haaften @ Collectie De Groen

Plat aan de muur en zonder stekker te bekijken, de nieuwe fotogrammen van Van Haaften. Volkomen vanzelfsprekend en toch verrassend. In de middelste hal ligt een stapel van 500, u mag er gratis eentje meenemen wanneer u wilt.

Roos van Haaften @ Collectie De Groen

Roos van Haaften @ Collectie De Groen

Roos van Haaften @ Collectie De Groen

In de grote zaal het klapstuk van de show, Light work with mirrors and glass. Daar is geen woord aan gelogen, het is wat het is en door Van Haaften ter plekke voor De Groen gemaakt.

Roos van Haaften @ Collectie De Groen

Boordevol speelse details, lijkt me een feest ook om te mogen maken.

Roos van Haaften @ Collectie De Groen

Roos van Haaften @ Collectie De Groen

Heerlijk piepknor met de blokkendoos.

Roos van Haaften @ Collectie De Groen

Roos van Haaften @ Collectie De Groen

En hoe vet is dat, Van Haaften in oplage voor de wel heel schappelijke prijs van € 175 verkrijgbaar in de De Groen shop.

T/m 1 september a.s.

Collectiedegroen.nl/nl/expositie

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*