Kunstenaar mept museumdirecteur vol in het gelaat

Kunstenaar haalt uit en vice versa – museumdirecteur hoekt hard: aanstaande zaterdagavond bokswedstrijd Anne Wenzel vs Deirdre Carasso. Inzet: vrij spel op een verdieping van Stedelijk Museum Schiedam voor Anne Wenzel. Omgekeerd is iets minder aantrekkelijk – carte blanche Carasso op atelier Anne Wenzel.

NRC schouwt voor:

“Deirdre moet lachen als je haar lang in de ogen kijkt. Ik niet. Ik lach niet. Ik ben bloedserieus. Voor mij staat er veel op het spel met deze match. Deze wedstrijd is voor mij een metafoor voor de kunst en de kunstwereld. Dus ik ontplofte tijdens die staredown. Kijk, Deirdre heeft feitelijk al gewonnen. Zij voert het beleid van de gemeente Schiedam uit. Mij als kunstenaar kan dat beleid niets schelen. Ik vind dat de kunst centraal moet staan in een museum – niks anders.””

nrc.nl/nieuws/2019/09/11/spierpijn-en-blauwe-plekken-in-het-museum-a3972967

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*