Onze Ambassade – het is tijd voor Plan C

Onze Ambassade – het is tijd voor Plan C

Frits Dijcks schrijft gratis en voor niets een uitgebreid advies aan de gemeente Den Haag over wat te doen om de voormalige Amerikaanse ambassade om te katten tot bruisende culturele hotspot die voor zowel bewoners als bezoekers van de stad meer dan de moeite waard is. En nee, dat is dus niet een halfbakken Escher experience.

“[…] De ontwikkelingen rond de voormalige Amerikaanse ambassade lijken zich steeds meer in het geheim te voltrekken. Ironisch, wanneer je bedenkt dat de ambassade mede vanwege haar gesloten karakter uit de Haagse binnenstad naar een campusterrein bij Wassenaar is verhuisd. De Gemeente Den Haag lijkt er, als eigenaar van het pand, van alles aan te doen om het huidige programma van West Den Haag zoveel mogelijk te negeren. […] Een consortium van een projectontwikkelaar en het Gemeentemuseum probeert de indruk te wekken dat er al een definitieve bestemming als Eschermuseum/hotel klaar ligt en dat alleen nog maar even hoeft te worden geratificeerd. En West Den Haag probeert het bijzondere gebouw voor de stad zo openbaar mogelijk te maken en de discussie levend te houden dat er nog van alles mogelijk is.”

“[…] Het is geen plek voor een retrospectieve tentoonstelling maar voor uitdagende actuele programma’s waarin het meervoudige perspectief centraal staat. Waar ruimte is voor dialoog en ontwikkeling. West Den Haag heeft daar sinds februari op zeer succesvolle wijze vorm aan gegeven, maar zij hoeven natuurlijk niet de enige gebruikers te zijn. Ik zie ook mogelijkheden voor kunstruimte Nest om zich hier verder te ontwikkelen. […]”

Jegensentevens.nl/2019/09/onze-ambassade-het-is-tijd-voor-plan-c/

About Niels Post 3653 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*