Where Is Art?

Freedom Tunnel, Where Is Art?

“In 2011, we learned that Amtrak was beginning to paint over some of the large murals that Chris Pape, AKA Freedom, had painted in the 1980s and ’90s over a 10-block span of tunnel under Riverside Park.

Freedom’s works included tributes to Michelangelo and Goya, but also reflected his experiences as a graffiti writer and the time he spent with the homeless people living in the tunnel. The murals, visible through gratings on the street, gained notoriety and the tunnel eventually became known as the Freedom Tunnel.

We asked Freedom to revisit the tunnel with us, hoping we would still find some of his works intact before it was too late. This is what we saw.”

Vimeo.com/68673249 (video na de klik)

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*