Robert Crumbs Stoned Agin naar de veiling

Robert Crumbs Stoned Agin naar de veiling

Misschien wel de beroemdste pagina uit de rijke geschiedenis van het underground stripverhaal, Stoned Agin, ooit door de huidige eigenaar geruild met Crumb himself voor een paar 78 toeren bluesplaten. En nu aangeboden op een stripveiling in Amerika.

“[…] is a cultural icon. It represents Crumb at the height of his popularity and artistic powers, featuring a jaw-dropping display of his trademark, impeccably inked hatching. This is a mesmerizing image that people will immediately recognize even if they have not heard the name R. Crumb – in fact, as an incredibly popular poster, this classic, hippy-era defining artwork is one of the most recognizable images to ever appear in one of our auctions! If you were in your late teens or twenties anytime during the 1970s, you likely saw this absolutely iconic image posted up on a wall somewhere in a dorm room or crash pad; it’s what your parents warned you would happen – getting high will make your head melt! In fact, this beautifully detailed artwork has been used countless times since: as a blacklight poster, pinback button, postcard, t-shirt, shot glass, tin box, tattoo… you name it.”

Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op $ 62.500 maar dat zal de komende negen dagen nog wel flink omhoog gaan. U heeft nog t/m 21 november a.s.

Comics.ha.com/itm/original-comic-art/covers/robert-crumb-your-hytone-comix-nn-stoned-agin-inside-back-cover-original-art/a/7212-91012.s (via BB)

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*