Ties ten Bosch @ Frank Taal

Ties ten Bosch presenteert een scala aan grote gebaren, variaties op leftovers, sporen, to leave the trace. Alexandre Lavet zonder diens realistische precisie. Eyecatcher is een drieledig tapijtbeeld met verschoven blokken in zwart, grijs en wit.

Aan de muur handgemaakt papier van gevonden papieren koffiebekers.

Kleinnood straatafval met kleursample.

Gevonden patientendossiers. Van de inhoud is papier gemaakt.

advertentie(s)

Spanband maakt confettibom.

Handgeschept papier. Maakt een tof beeld zonder enig extra.

Misschien is dat prima – handgemaakt papier van gevonden koffiebeker met koperen titel is luchtiger, anekdotisch.

Het werken met sporen is wat eendimensionaal verbeeld. De sporen zijn nergens extra maar zijn zichtbaar uitgangspunt en eindstation van het werk tegelijk. Beeldende zelfreferentie die institutioneel oogt maar ergens een sprankeling mist. Nergens wordt het raar, anders of onverwacht. Daarin mis ik naast spelplezier misschien bezieling. Het is wat het is, ja, fijn, aardig, opgeklopt intentionalisme kunnen we missen als kiespijn, maar tegelijk vraagt het het is wat het is toch ook altijd om een je ne sais quoi wat het eigen, onderscheidend en vraagstellend maakt. Dat kan in anarchisme, brutaliteit, zelfs in een complex gebeiteld humeur liggen. Iets van dat mist hier.

Ties ten Bosch – To Leave the Trace
Nog tot 23 november bij Frank Taal.

franktaal.nl/nl/our-art/exhibitions/leave-trace-solo-exhibition-ties-ten-bosch

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

 1. Beste Jeroen,
  Heel tof dat je over mijn tentoonstelling hebt geschreven en jammer dat je niet zo enthousiast bent als ikzelf. Maar dat is je goed recht. Ik denk wel dat mijn werk een weerwoord verdient.
  Veel kunst die ik om mee heen zie zijn uit op effectbejach. Leuke esthetische trucjes en goed uitgevoerde grappen. Veel van deze werken stellen vragen en geven gelijk het antwoord al. Met mijn werk ga ik hier tegen in. Ik wil de toeschouwer tot verpozen uitdagen; wat langer in de tentoonstelling door te brengen en zelf met antwoorden komen.
  Ik denk uit je opmerking op te maken dat dit bij jou niet gelukt is. Je voorkeur voor het meer anekdotische werk in de show lijkt dit te verraden. Ik weet dat een commerciele gallerie misschien niet de plek is waar je dir soort werk verwacht, maar dat is voor mij juist nog meer de reden om dit werk hier te presenteren.
  Jeroen, ik kan je dan ook aanraden om langer te kijken. Ik ben de laatste dag van de tentoonstelling in de galerie.kom je langs? En deze uitnodiging is natuurlijk aan een ieder die dit leest.
  Hartelijke groet
  Ties

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*