Saïd Kinos @ De Kunsthal

Saïd Kinos @ De Kunsthal

De eenentwintigste Kunsthal Light alweer waarin een kunstenaar de vrije hand krijgt de bekende hellingbaan/etalage die dwars door het gebouw loopt naar zijn/haar hand te zetten. Saïd Kinos pakt uit met een typografische muurschildering die er op de foto bijzonder strak uitziet maar van dichtbij opmerkelijk losjes is geschilderd. Verven die soms net niet lekker dekken of een hand die uitschiet, ze geven een reuzenformaat werk een aangenaam menselijke hand.

Kinos past mooi in een lijn van kunstenaars als Daan Botlek, Boris Tellegen en Jeroen Erosie die met een achtergrond in grafiek en buitenspelen bouwen aan een geheel eigen oeuvre en over de hele wereld hun sporen achterlaten.

T/m 16 februari 2020.

Kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/tentoonstellingen/said-kinos/

Saïd Kinos @ De Kunsthal

Saïd Kinos @ De Kunsthal

Saïd Kinos @ De Kunsthal

Saïd Kinos @ De Kunsthal

Saïd Kinos @ De Kunsthal

Saïd Kinos @ De Kunsthal

Saïd Kinos @ De Kunsthal

T/m 16 februari 2020.

Kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/tentoonstellingen/said-kinos/

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

  1. De opmerking dat dit in het zelfde staatje past als zedz en delta( boris telligen) vind ik niet kloppen.

  2. Ook niet als je de regel achter.. “Erosie” leest? Dekt prima de lading toch en doet niks af van het werk van zedz en delta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*