Marcel van Eeden @ Galerie Martin van Zomeren

Wat een übertekenaar is Marcel van Eeden. Op de millimeter maar ook met en in het grote gebaar. Fijn, herkenbaar, technisch straf. Reguliere kleine werken stijf uitverkocht. Vandaag zaterdag 11 januari laatste dag, een beetje voortmaken is gepast voor wie de grote nieuwe tekeningen wil zien. Finissage bij Martin van Zomeren van de serie Ryks Museum, incluis grote lellen op canvas. Vervolg van de serie bij Circl op de Zuidas, daar nog tot 29 februari.

martinvanzomeren.nl/shows/marcel-van-eeden

Laatste dag zaterdag 11 januari.
martinvanzomeren.nl/shows/marcel-van-eeden

About Jeroen Bosch 4713 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

6 Comments

  1. Reguliere kleine werken stijf uitverkocht. Maar dan krijg je er ook een puike lijst omheen. De slordig gehangen vrouwshoge lappen stripverhaal zijn nog op zoek naar een internationale koper. Heeft daar nu een tweemotorig vliegtuigje met zwarte rook Mene Mene Tekel in de lucht gekalligrafeerd? Of staat er Price on Request en Free Shipping to America?
    Van stanley brouwn gaat het verhaal dat hij ooit de thiswaybrouwn’s had overgezet naar van die groot formaat bouwplaten. Niemand weet waar het werk gebleven is en brouwn zou later alles stijf ontkend hebben. Ook überkunstenaars hebben wel eens een slechte dag.

  2. Dat van Stanley Brown klopt: om voor de BKR in aanmerking te komen diende hij volgens de controlerende commissie iets anders dan de originele This Way Brown in te leveren. Hij blies ze op en leverde ze op canvas in, en toen werden ze wel geaccepteerd. Een deel van die werken zou nog in de collectie van het Stedelijk moeten zitten, aangezien de werken gemeentelijk eigendom werden.

  3. Bij galerie Orez-moobiel zijn Brouwns ‘this way’ werken op spaanplaat per ongeluk door timmerlui verzaagd voor een nieuw plafonnetje.

  4. nee, helaas niet en het zou me verbazen als die ooit gemaakt zouden zijn. (bij toeval vernam ik vandaag dat verboon het destijds allesbehalve leuk vond…)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*