Four Flags

Four Flags

Ook al zo’n sympathiek -en bijzonder betaalbaar- initiatief, deze keer aan de Bloemstraat 140 in Amsterdam.

Mocht u trouwens een kunstenaar willen steunen en tegelijk een bijzonder cadeau willen geven, dan loopt hier al jaren de tag cadeau.

“Met veel enthousiasme willen wij, Nick Terra en Julia Mullié, ons nieuwe project Four Flags onder de aandacht brengen. Het initiatief werd vorig weekend geboren toen wij in de vensterbank van het zonnetje zaten te genieten. Ons oog viel op de vier vlaggenhouders aan onze voorgevel waarna we besloten kunstenaars uit te nodigen vlaggen te ontwerpen. Vanaf morgen zullen er elke dag vier verschillende vlaggen te zien zijn en twee keer per week komt er een nieuwe bij.

De vlaggen worden in een oplage van 4 + 1 AP geproduceerd en verkocht voor €150 per stuk (exclusief verzendkosten). De volledige opbrengst gaat naar de kunstenaar.

Met dit project willen we kunst in de publieke ruimte tonen nu dit niet te zien is in de musea; niet alleen aan onze voorgevel, maar hopelijk ook aan de gevels van mensen die de vlag kopen. Daarnaast willen we op deze manier kunstenaars een steuntje in de rug geven. Niet alleen financieel: veel kunstenaars zijn gedwongen tentoonstellingen waarnaar ze maanden toe hebben gewerkt uit te stellen. Er is veel onzekerheid over wanneer nieuwe projecten met een publiek gedeeld kunnen worden. Four Flags biedt direct deze gelegenheid waarbij het project zowel online als fysiek ervaren kan worden.

De kunstenaars die meedoen zijn heel verschillend: niet alleen woonachtig in Nederland, maar ook in het buitenland. Daarnaast zijn ze van verschillende leeftijden en hebben ze uiteenlopende carrières.

De deelnemende kunstenaars worden pas aangekondigd wanneer we diens vlag ophangen. De eerste vier zijn van Evelyn Taocheng Wang, Ola Vasiljeva, Das Institut (Kerstin Brätsch en Adele Röder) en Kasper Bosmans”

Instagram.com/fourflags2020/

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*