Frank Taal 10+

Wanneer je een zekere leeftijd bereikt tel je de jaren niet meer. Ik ben al geruime tijd bijna veertig. In kringen is het al jaren eeuwig september. En Frank is 10+. Waar slaat die plus op?

Eerste bericht hier met tag Frank Taal dateert uit 2009 – ha daar hebben we de plus. Voor Frank Taal was de Kunstsuper. De tag Kunstsuper gaat terug tot 2008. Kunstsuper is een fijne hardcore naam, doch programmatisch ingezet. Het schreeuwt Winkel Met Lage Drempels – wat vet is die inzet – wat allemaal waar mag zijn in alle aspecten maar in de praktijk door die naam concurreren met de Ikea’s – ik zou het niet doen. Je winkel naar jezelf noemen heeft meer toekomst en is realistischer.

Een drukte zoals op de opening van de galerie Frank Taal in de van Speykstraat (beeld van toen, dolle boel en hé de namen die je daar ziet hangen nu ook) is met de Corona’s on tour heden ten dage niet meer denkbaar: zaterdag 17 oktober opent Frank Taal 10+ in vier tijdvakken van 30.

Ik kwam langs tijdens de opbouw van Frank Taal 10+, een sfeerimpressie in twintig beelden, onzorgvuldig en met maar een fractie van de werken, ik wed ze hangen nu nog, om zaterdag feestelijk klaar te zijn en de klaroen te mogen stoten op nog een decennium of wat.

Frank Taal 10+ moet u boeken, nu tm 21 november:

franktaal.nl/our-art/exhibitions-2-2/10

Een aselecte greep uit het moment:

Mooi man, Woody van Amen’s ansichtkaartenhandel: kruisbestuivende één-tweetjes van, door en met verschillende kunstenaars.

Hester Scheurwater, altijd herkenbaar, vanaf dag 1 bij de club, althans in mijn ogen.

Mooi werkje van Isabelle Borges.

Daan den Houter nu eens niet met ijsschilderijen maar met de gevatte reminiscentie eraan (die ijsschilderijen zijn legendarisch.)

Bram Braam mooi in het echt – gelaagd en gezaagd.

Keramiek zoals het ook kan: Jan ten Have

Geen bericht is compleet zonder een fragiele sculptuur van minder bekende maker.

Ab Knupker

Aniek Weve

Niek Hendrix oog in al.

Anouk Griffioen

Bam: Bram Braam Das Album hoogtepunt van de tentoonstelling; wat een mooie kubus. Misschien ook niet meer dan dat en juist een aandachtstrekker. Staat vet om de hoek.

Dit vond ik fijn juist om de hoek. Geen idee van wie, mijn camera focuste op alles behalve het naamkaartje. Update na comment Frank Taal: het werk is van Lennart de Neef.

Frank Taal 10+ moet u boeken, nu tm 21 november:

franktaal.nl/our-art/exhibitions-2-2/10

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. Dank! Fijn verslag van tjdens de opbouw… en nu hangt het allemaal. Afgelopen weekend een hele goede opkomst in tijdslots en komende vrijdag en zaterdag op dezelfde manier georganiseerd. Check de website en Please Do Come Again!:-). Mooi werkje van x = Isabelle Borges, destijds bij de galerie geland in een door Bram Braam gecureerde show met kunstenaars allen neergestreken en werkzaam in Berlijn. Isabelle is nu opnieuw door Bram opgenomen in zijn nieuwe show bij de Cacao Fabriek Helmond: Berlin Bau Stelle, onlangs geopend.
    ‘Fijn om de hoek’, is werk van Lennart de Neef. Het werk met het omgekeerde Coca Cola logo is verkocht.
    Het werk, nog op de vloer in de reportage: de gouache met de Zsjjermans, knoken, roterend op een kruis boven een doodskist, is van Ab Knupker. Gemaakt in 1969. Samen met Hugo Borst realiseerde de galerie in 2019 een prachtige tentoonstelling, slechts één week, van deze in 2010 overleden Rotterdamse kunstenaar. In zijn werk zijn linken te herkennen naar het magisch realisme en surrealisme. Tijdens zijn leven is hij niet vaak naar buiten getreden. En slechts in kleine (kunstenaars) kring zeer gewaardeerd. Met deze presentatie ‘Een Tijdcapsule’ èn door inzet van Hugo Borst is zijn oeuvre met 35 gouaches opgenomen in de collectie van Boijmans Van Beuningen. In de Esquire een mooie reportage: https://www.esquire.com/nl/mantertainment/a25799585/ab-knupker-collectie-tijdscapsule/ . Please Do Come Again!

  2. Dank Frank voor het aanvullend commentaar. [Geen idee waarom comments tegenwoordig standaard to be moderated zijn.] Ontbrekende namen zijn ingevoegd.

    Ik kom nog langs!

  3. Nu je het zegt het kompt misschien door jou – nee lijkt me niet zijn andere instellingen ergens. Anyways: excuses voor eventuele vertraging als een comment niet direct doorkomt. Ik zal wat vaker in de admin kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*